Cox fent de portera
Katie Cox compagina el futbol i el bàsquet al més alt nivell (IG K. Cox)

L'extraordinari cas de Katie Cox: jugadora de futbol... i de bàsquet

En futbol juga amb el Chelsea i en bàsquet, amb el London Lions; en tots dos equips ha estat convocada en competició europea: a Barcelona va estar convocada en l'anada de la Champions

Ruth Gumbau / Mar VilaActualitzat

Amb el seu metre vuitanta d'alçada és una jugadora força alta per al futbol i mitjana per al bàsquet, però en tots dos esports és capaç de marcar la diferència.

Es diu Katie Cox, una jugadora anglesa tan versàtil que compagina tots dos esports en les màximes categories, com ha descobert en un fil a X el periodista César Sánchez.

La Katie Cox futbolista és portera i juga al Chelsea sub-21, però aquesta temporada ha entrat en diverses convocatòries amb el primer equip, amb Emma Hayes. De fet, va ser a la banqueta durant el Barça-Chelsea de fa unes setmanes com a tercera portera, en el partit corresponent a l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions.

La Katie Cox basquetbolista juga d'aler i d'aler pivot als London Lions, un equip de la màxima categoria del bàsquet britànic on, igual que en el futbol, també ha participat en competició europea, en aquest cas a l'Eurocup, on no ha arribat a coincidir amb l'Uni Girona ni amb el Cadí La Seu. Té una mitjana de 8,2 punts per partit i 6,8 rebots.


Els clubs, satisfets amb el seu rendiment

Es fa complicat pensar com s'ho compagina la Katie per jugar totes les competicions, però el cert és que, en comptes de ser un problema, els equips s'alegren dels èxits que aconsegueix amb l'altre equip. Com aquest mateix dimecres, quan els Lions, l'equip de bàsquet on juga, va felicitar a la xarxa X la jugadora per haver rebut el premi com a jugadora de l'any del planter del Chelsea (l'equip de futbol).

 

També és jugadora de la selecció

Una altra curiositat! També juga a la seva selecció. Però en futbol juga amb Anglaterra i en bàsquet, amb la Gran Bretanya.

El seu Instagram mostra com juga a futbol amb el club i la selecció i el mateix amb el bàsquet.

El feed de l'Instagram de Katie Cox, practicant els dos esports
El feed de l'Instagram de Katie Cox, practicant els dos esports (@katiecox.14)


A casa nostra, l'exemple més paradigmàtic ha estat el de Salma Paralluelo, que va acabar decantant-se pel futbol després de compaginar-lo amb l'atletisme. En el cas de la Katie en un futur haurà de triar entre futbol i bàsquet.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by London Lions (@londonlionsw)

Anar al contingut