Imatge d'arxiu del Portal de l'Àngel de Barcelona
El Barcelonès, la comarca amb la renda per habitant més elevada (Natàlia Segura/ACN)

Municipis amb la renda més alta i més baixa: consulta el mapa i com ha canviat en 10 anys

El Barcelonès és la comarca amb la renda per habitant més elevada: 20.293 euros

RedaccióActualitzat

La renda bruta per habitant va augmentar un 4,6% l'any 2021 en relació amb el 2020, any de la pandèmia, i es va situar en 18.356 euros de mitjana a Catalunya.

Segons dades fetes públiques aquest divendres per l'Idescat (Institut d'Estadística de Catalunya), totes les comarques han experimentat un creixement, però el Barcelonès es manté com la comarca amb la renda per habitant més elevada, 20.293 euros, un 10,6% superior a la mitjana catalana.
 

Les rendes més altes, a l'Àrea Metropolitana

Al Barcelonès la segueixen les comarques del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Garraf, el Vallès Oriental i el Maresme.

La resta de comarques, en canvi, se situen amb una renda inferior a la mitjana catalana.

N'hi ha cinc que destaquen per tenir una renda un 20% inferior a la mitjana: són el Montsià, l'Alt Empordà, la Noguera, la Terra Alta i l'Alt Urgell.

Les comarques que més creixen, entre un 7 i 8%, són el Solsonès, el Pallars Sobirà, el Tarragonès i també el Montsià, que, així i tot, té la renda familiar per habitant més baixa de Catalunya.  

Imatge de Matadepera, el municipi més ric de Catalunya
Matadepera: el municipi amb la renda per càpita més alta (ACN/Norma Vidal)

Matadepera, el municipi més ric

Si ens fixem per municipis, concretament en els que tenen més de 1.000 habitants, encapçala el rànquing amb les rendes més altes, Matadepera (30.684 euros), un 67% superior a la mitjana catalana. La segueix Sant Just Desvern i Fornells de la Selva.

A l'altre extrem hi ha un grup de municipis que tenen una renda per habitant un 30% inferior a la mitjana catalana: Riba-roja d'Ebre, Roses, Almacelles, Salt, Castelló d'Empúries, la Jonquera, Aitona i Lloret de Mar, totes elles entre 12.200 i 12.700 euros. 

 


 

Per sota la renda d'abans de la covid

Tot i el creixement generalitzat entre el 2020 i el 2021, per les pujades de salaris i prestacions socials, la renda per càpita mitjana a Catalunya se situa encara mig punt per sota d'abans de la pandèmia.

En 24 comarques, però, ha augmentat. Les que més han crescut, entre un 4 i un 5%, són el Pla de l'Estany, el Montsià, el Pla d'Urgell i l'Alt Penedès, mentre que les que han experimentat més reducció de la renda són l'Alta Ribagorça i l'Aran.

Pots consultar com ha evolucionat la renda bruta mitjana a cada municipi en una dècada.

 

 

 

Anar al contingut